ЇХ ІМЕНА НА ВІКИ ВПИСАНІ В ІСТОРІЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

У День пам’яті героїв Крут лекторською групою Патріотичного клубу “СОВІСТЬ” (керівник Бондаренко К.П.) у 5 – 9 класах прочитано повідомлення про події, які відбулися на початку 1918 року в Україні та її столиці, героїчний та жертовний подвиг київських студентів та гімназистів, які прийняли нерівний бій з більшовицькими військами біля станції Крути за 130 кілометрів від Києва.

Лекторською групою у повідомленні було наголошено на тому, що наприкінці січня 1918 року в Києві по суті не було українського регулярного війська, а формування студентських загонів УНР було свідомим волевиявленням української молоді. Особливо акцентовано увагу учнів на тому факті, що цей бій зупинив на кілька днів наступ російських більшовиків, відтак Центральна Рада змогла протриматися в Києві, що було надзвичайно важливо для делегації УНР на мирних переговорах у Бресті, де було визнано УНР самостійною державою, в результаті чого їй було надано військову допомогу в очищенні української території від більшовицької навали.

Український народ вшановує пам'ять кожного героя, хто боровся за незалежність нашої країни: в повідомленні були названі відомі імена учасників бою.

На жаль констатуємо, що не всі імена героїв на сьогодні відомі – історичні пошуки продовжуються.

Сьогодні Україна воює з тим самим агресором. По нашій землі ще ходять нащадки тих вояків, хто рвався до Києва у 1918-му. Тому наша боротьба триває і ми неодмінно переможемо.

/Files/images/2024/EfyRv16746524067HxGa.png

Кiлькiсть переглядiв: 0

Фотогалерея

Адміністратор сайту - вчитель школи Чусов С.Є.

Дата останньої зміни 29 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!